Bezig met laden...

Frisse Zoete Fruitige Pilsner

door: Wouter
54 Reviews

Een heldere en verfrissende pilsner met een zoete afdronk en een vleugje vruchtenaroma.

Wat zit er in?

5%

ABV

20

IBU

10 liter

Hoeveelheid

4 weken

Totale brouwtijd

Stijl:

  • Pilsner

Smaakprofielen:

  • Zoet
  • Fruitig
  • Fris

Wat heb je nodig?

Product Nodig Link
Weyermann® pilsner mout 2,5 - 4,5 EBC 25 kg 2.5 kg
Hopkorrels Saaz 100 g 50 g
Pinnacle biergist gedroogd Heritage Pilsner 11,5 g 11,5 g
Vers fruit (bijv. aardbeien of frambozen) 500 g

Opmerkingen

Verse aardbeien of frambozen geven een mooie zoete vlucht aan de pilsner. Zorg ervoor dat het fruit goed schoon is om besmetting te voorkomen.

Een gecontroleerde fermentatietemperatuur is cruciaal voor een schone pilsnersmaak.

Stappen

Maischen

Verwarm 15 liter water tot 67°C. Voeg de gemalen Weyermann® pilsner mout toe en roer goed. Handhaaf de temperatuur op 67°C gedurende 60 minuten.

Spoelen

Verhoog de temperatuur van het maischvet tot 78°C en spoel met 10 liter water van 78°C om de suikers uit de mout te wassen.

Koken

Breng het wort aan de kook en voeg 25 gram Saaz hop toe. Kook gedurende 60 minuten. Voeg vervolgens de resterende 25 gram Saaz hop toe en kook nog eens 10 minuten.

Koelen

Koel het wort snel af tot 20°C met een wortkoeler.

Gist toevoegen

Hevel het afgekoelde wort over naar een gistemmer en voeg de Pinnacle biergist gedroogd Heritage Pilsner toe.

Eerste fermentatie

Laat het wort 1-2 weken gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 12-15°C.

Fruit toevoegen

Maak na de eerste fermentatie het vers fruit schoon en pureer het. Voeg dit toe aan de gistemmer.

Tweede fermentatie

Laat het bier nog 1 week fermenteren bij 12-15°C met het fruit voor een frisse fruitsmaak.

Bottelen en carboniseren

Bottel het bier en voeg bottelsuiker toe voor een natuurlijke carbonisatie. Laat 2 weken conditioneren bij kamertemperatuur.

Koelen en serveren

Koel de flesjes in de koelkast tot ze goed koud zijn. Schenk en geniet van de frisse, zoete, fruitige pilsner!

Brouwtabel

De brouwtabel geeft een overzicht van de verschillende stappen die je moet doorlopen om je bier te brouwen. Let op!

Brouwtabel

Misschien zijn deze recepten ook wat voor je

Hop & Drop IPA

Een gedurfde India Pale Ale met een unieke twist van echte drop. Deze IPA combineert bittere en arom...

Appel Tripel

Een heerlijke Belgische Tripel met de unieke smaak van appeltaart. Geniet van de complexe smaak en a...

Berliner Weisse Hop Delight

Een verfrissende, lichtzure Berliner Weisse met een extra twist van hoppigheid. Perfect voor de zome...

Rookachtige Quadrupel

Deze Rookachtige Quadrupel combineert de rijke, complexe smaken van een traditionele Quadrupel met e...