Bezig met laden...

Rookachtige Quadrupel

door: Wouter
54 Reviews

Deze Rookachtige Quadrupel combineert de rijke, complexe smaken van een traditionele Quadrupel met een extra rokerige toets. Perfect voor de liefhebbers van een donkere, volle en hartige bierervaring.

Wat zit er in?

10%

ABV

30

IBU

10 liter

Hoeveelheid

4 weken

Totale brouwtijd

Stijl:

  • Quadrupel

Smaakprofielen:

  • Rokerig
  • Rijk
  • Complex

Wat heb je nodig?

Product Nodig Link
Pauls Malt Thirsty Thistle - Heavy Peated Distilling Malt 25 kg 5 kg
LALLEMAND LalBrew® Premium biergist gedroogd Abbaye - 11 g 22 g
Zoethoutwortel gesneden 100 g 50 g
Pilsmout 3 kg
Special B mout 200 g
Chocolademout 100 g
East Kent Goldings hop 30 g
Styrian Goldings hop 20 g

Opmerkingen

Deze Quadrupel krijgt extra rooksmaken door het gebruik van de Heavy Peated Distilling Malt. Voor een subtielere smaak, verminder de hoeveelheid van deze mout.

Stappen

Mouten en inmaischen

Verwarm 15 liter water tot 72°C. Voeg de Pilsmout, Pauls Malt Thirsty Thistle en Special B mout toe. Houd de temperatuur op 65°C gedurende 60 minuten.

Mash-out

Verhoog de temperatuur naar 78°C en houd dit 10 minuten aan om de enzymactiviteit te stoppen.

Filteren en spoelen

Filter de mout en spoel met 10 liter water van 78°C.

Koken

Breng het gefilterde wort aan de kook. Voeg bij het begin van het koken 20 g East Kent Goldings hop toe. Na 45 minuten 10 g Styrian Goldings hop en de zoethoutwortel toevoegen. Kook nog 15 minuten.

Koelen

Koel het wort zo snel mogelijk terug naar 20°C met behulp van een wortkoeler.

Gisten

Hevel het wort naar een gistingsemmer en voeg de LALLEMAND Abbaye biergist toe. Laat het bier fermenteren bij 20°C gedurende 2 weken.

Lagering

Hevel het bier over naar een secondaire fermentor en laat het nog eens 2 weken lageren bij 12°C.

Bottelen

Hevel het bier over naar de bottelketel en voeg 7 g/liter suiker toe voor koolzuur. Bottel het bier en laat het minimaal 2 weken op fles rijpen bij 20°C.

Brouwtabel

De brouwtabel geeft een overzicht van de verschillende stappen die je moet doorlopen om je bier te brouwen. Let op!

Brouwtabel

Misschien zijn deze recepten ook wat voor je

Frisse Zoete Fruitige Pilsner

Een heldere en verfrissende pilsner met een zoete afdronk en een vleugje vruchtenaroma.

Hop & Drop IPA

Een gedurfde India Pale Ale met een unieke twist van echte drop. Deze IPA combineert bittere en arom...

Appel Tripel

Een heerlijke Belgische Tripel met de unieke smaak van appeltaart. Geniet van de complexe smaak en a...

Berliner Weisse Hop Delight

Een verfrissende, lichtzure Berliner Weisse met een extra twist van hoppigheid. Perfect voor de zome...