Een gedurfde India Pale Ale met een unieke twist van echte drop. Deze IPA combineert bittere en aromatische hopsoorten met de zoete, kruidige smaak van drop, wat zorgt voor een onvergetelijke smaaksensatie.
Stijl:
Smaakprofielen:
Product | Nodig | Link |
---|---|---|
Castle Malting Pilsmout 3-3,5 EBC 5 kg | 4 kg | |
Weyermann® tarwemout licht 3-5 EBC 25 kg | 1 kg | |
Hopkorrels Brewers Gold 100 g | 50 g | |
Hopkorrels Ariana 100 g | 50 g | |
LALLEMAND LalBrew® Premium biergist gedroogd Verdant IPA - 11 g | 11 g | |
Echte drop | 25 g |
Deze IPA is een unieke combinatie van bittere hop en zoete drop. Zorg ervoor dat je echte drop gebruikt en deze pas aan het einde van het koken toevoegt om de smaak optimaal te behouden.
Verwarm 15 liter water tot 67°C. Voeg de 4 kg Castle Malting Pilsmout en 1 kg Weyermann® Tarwemout Licht toe. Houd deze temperatuur aan voor 60 minuten en roer regelmatig.
Verwarm 10 liter water tot 78°C en spoel het graanbed hiermee. Verzamel het wort tot je ongeveer 20 liter hebt.
Breng het wort aan de kook. Voeg de eerste 25 g Brewers Gold hop toe en kook gedurende 60 minuten. Voeg na 45 minuten de volgende 25 g Brewers Gold hop toe. Voeg de 50 g Ariana hop en 25 g echte drop in de laatste 10 minuten van het koken toe.
Koel het wort snel terug naar 20°C met behulp van een wortkoeler.
Giet het gekoelde wort in een fermentor en voeg de 11 g LALLEMAND LalBrew® Premium biergist gedroogd Verdant IPA toe. Laat het wort 2 weken fermenteren bij een temperatuur van 20°C.
Na 2 weken, hevel het bier over naar een ander vat en laat het nog eens 2 weken rijpen.
Bottel het bier en voeg 6 g suiker per liter bier toe voor nagisting op fles. Laat de flessen 2 weken bij kamertemperatuur staan om te carboneren.
De brouwtabel geeft een overzicht van de verschillende stappen die je moet doorlopen om je bier te brouwen. Let op!
Een heldere en verfrissende pilsner met een zoete afdronk en een vleugje vruchtenaroma.
Een heerlijke Belgische Tripel met de unieke smaak van appeltaart. Geniet van de complexe smaak en a...
Een verfrissende, lichtzure Berliner Weisse met een extra twist van hoppigheid. Perfect voor de zome...
Deze Rookachtige Quadrupel combineert de rijke, complexe smaken van een traditionele Quadrupel met e...