Bezig met laden...

Hop & Drop IPA

door: Wouter
54 Reviews

Een gedurfde India Pale Ale met een unieke twist van echte drop. Deze IPA combineert bittere en aromatische hopsoorten met de zoete, kruidige smaak van drop, wat zorgt voor een onvergetelijke smaaksensatie.

Wat zit er in?

6.5%

ABV

60

IBU

10 liter

Hoeveelheid

4 weken

Totale brouwtijd

Stijl:

  • IPA (India Pale Ale)
  • IPA (India Pale Ale)

Smaakprofielen:

  • Bitter
  • Drop
  • Fruitig

Wat heb je nodig?

Product Nodig Link
Castle Malting Pilsmout 3-3,5 EBC 5 kg 4 kg
Weyermann® tarwemout licht 3-5 EBC 25 kg 1 kg
Hopkorrels Brewers Gold 100 g 50 g
Hopkorrels Ariana 100 g 50 g
LALLEMAND LalBrew® Premium biergist gedroogd Verdant IPA - 11 g 11 g
Echte drop 25 g

Opmerkingen

Deze IPA is een unieke combinatie van bittere hop en zoete drop. Zorg ervoor dat je echte drop gebruikt en deze pas aan het einde van het koken toevoegt om de smaak optimaal te behouden.

Stappen

Maischen

Verwarm 15 liter water tot 67°C. Voeg de 4 kg Castle Malting Pilsmout en 1 kg Weyermann® Tarwemout Licht toe. Houd deze temperatuur aan voor 60 minuten en roer regelmatig.

Spoelen

Verwarm 10 liter water tot 78°C en spoel het graanbed hiermee. Verzamel het wort tot je ongeveer 20 liter hebt.

Koken

Breng het wort aan de kook. Voeg de eerste 25 g Brewers Gold hop toe en kook gedurende 60 minuten. Voeg na 45 minuten de volgende 25 g Brewers Gold hop toe. Voeg de 50 g Ariana hop en 25 g echte drop in de laatste 10 minuten van het koken toe.

Koelen

Koel het wort snel terug naar 20°C met behulp van een wortkoeler.

Gisten

Giet het gekoelde wort in een fermentor en voeg de 11 g LALLEMAND LalBrew® Premium biergist gedroogd Verdant IPA toe. Laat het wort 2 weken fermenteren bij een temperatuur van 20°C.

Conditioneren

Na 2 weken, hevel het bier over naar een ander vat en laat het nog eens 2 weken rijpen.

Bottelen

Bottel het bier en voeg 6 g suiker per liter bier toe voor nagisting op fles. Laat de flessen 2 weken bij kamertemperatuur staan om te carboneren.

Brouwtabel

De brouwtabel geeft een overzicht van de verschillende stappen die je moet doorlopen om je bier te brouwen. Let op!

Brouwtabel

Misschien zijn deze recepten ook wat voor je

Frisse Zoete Fruitige Pilsner

Een heldere en verfrissende pilsner met een zoete afdronk en een vleugje vruchtenaroma.

Appel Tripel

Een heerlijke Belgische Tripel met de unieke smaak van appeltaart. Geniet van de complexe smaak en a...

Berliner Weisse Hop Delight

Een verfrissende, lichtzure Berliner Weisse met een extra twist van hoppigheid. Perfect voor de zome...

Rookachtige Quadrupel

Deze Rookachtige Quadrupel combineert de rijke, complexe smaken van een traditionele Quadrupel met e...