Bezig met laden...

Amstel Radler Pilsner

door: Wouter
54 Reviews

Een verfrissende twist op de klassieke Amstel Lager, deze Radler Pilsner heeft een licht fruitig karakter met een vleugje citroen, perfect voor zonnige dagen.

Wat zit er in?

4.5%

ABV

20

IBU

10 liter

Hoeveelheid

4 weken

Totale brouwtijd

Stijl:

  • Pilsner
  • Radler

Smaakprofielen:

  • Fruitig
  • Verfrissend
  • Citrusachtig

Wat heb je nodig?

Product Nodig Link
Weyermann® bohemian pilsner mout 3 - 5 EBC 25 kg 3 kg
Hopkorrels Styrian Wolf 100 g 20 g
Pinnacle biergist gedroogd Heritage Pilsner 11,5 g 11,5 g
Citroenschil 100 g 50 g
Water 12 L

Opmerkingen

Voor een nog fruitigere smaak, kan je meer citroenschil toevoegen tijdens de whirlpool of citroensap direct in het glas doen bij het serveren.

Stappen

Maischen

Verwarm 12 liter water tot 65°C en voeg 3 kg Weyermann® bohemian pilsner mout toe. Houd de temperatuur 60 minuten aan. Dit zorgt voor de omzetting van zetmeel in suikers, waardoor de mout zijn smaak en alcohol kan afgeven.

Uitmaischen

Verhoog de temperatuur naar 75°C en houd dit 10 minuten vast. Dit proces stopt de enzymactiviteit en bereidt de mout voor op het spoelen.

Spoelen

Spoel de mout door 4 liter water van 75°C over de mout te gieten. Dit extra water helpt om zoveel mogelijk suikers uit de mout te halen.

Koken

Breng het wort aan de kook en voeg 10 g Styrian Wolf hop toe. Kook voor 60 minuten en voeg na 45 minuten nog eens 10 g Styrian Wolf hop toe. Dit verhoogt het hopkarakter en de bitterheid.

Whirlpool

Voeg na het koken 50 g citroenschil toe en roer goed door. Laat het vervolgens 20 minuten staan om de citroensmaak in het wort te trekken.

Koelen

Koel het wort zo snel mogelijk af tot 20°C, het toevoegen van gist. Een snelle koeling vermindert de kans op infectie en helpt ongewenste smaken te voorkomen.

Vergisting

Voeg de Pinnacle biergist gedroogd Heritage Pilsner toe aan het afgekoelde wort en laat het 2 weken fermenteren bij een temperatuur van 12°C.

Lagering

Na de fermentatie, lager het bier voor nog eens 2 weken bij 2°C. Dit zorgt voor helder bier en een zuivere smaak.

Bottelen en rijpen

Bottel het bier en voeg eventueel suiker toe voor de koolzuurvorming. Laat het bier nog 1 week rijpen bij kamertemperatuur zodat de koolzuur kan ontwikkelen.

Brouwtabel

De brouwtabel geeft een overzicht van de verschillende stappen die je moet doorlopen om je bier te brouwen. Let op!

Brouwtabel

Misschien zijn deze recepten ook wat voor je

Frisse Zoete Fruitige Pilsner

Een heldere en verfrissende pilsner met een zoete afdronk en een vleugje vruchtenaroma.

Hop & Drop IPA

Een gedurfde India Pale Ale met een unieke twist van echte drop. Deze IPA combineert bittere en arom...

Appel Tripel

Een heerlijke Belgische Tripel met de unieke smaak van appeltaart. Geniet van de complexe smaak en a...

Berliner Weisse Hop Delight

Een verfrissende, lichtzure Berliner Weisse met een extra twist van hoppigheid. Perfect voor de zome...